Musikaaliset muistipelikortit

Monet muutaman vuoden ikäiset lapset rakastavat pelata klassista muistipeliä ja ovat siinä usein erittäin taitavia! Pienten aloittelijoiden viulu- ja pianotunneilla yksi lasten lempiohjelmanumero on usein ollut se, kun olemme pelanneet kierroksen muistipeliä korteilla, joissa on eri rytmejä (jotka toki täytyy myös samalla osata taputtaa oikein). Tämä on usein ollut hyvä pelastus turhautumiselta sillä hetkellä, kun keskittyminen ei meinaa enää millään riittää soittamiseen. Pelin jälkeen jaksavat pienet soittajat usein vielä hetken keskittyä myös soittamiseen, ja näin soitonopettajan näkökulmasta on tietysti plussaa, että olemme muistipelin aikana harjoitelleet ihan huomaamatta myös eri rytmejä ja keskittymiskykyä.

Koska myös teiltä kotoa löytyy mahdollisesti muistipelin ystäviä, valmistelin tällaiset musikaaliset kortit tulostettavaksi. Kortteja on kaksi eri settiä, soittimet ja musikaaliset symbolit. Voitte joko valita näistä teille mieluisammat, tai yhdistää kortit lisähaastetta varten. Samalla voitte kätevästi kerrata tai opetella soitinten ja musiikkisymbolien nimiä!

Avaa PDF alta ja tulosta. Tämän jälkeen voitte koristella tai värittää kortit, leikata ne irti paperista viivoja pitkin ja lopuksi päällystää kontaktimuovilla.

Pelisääntöjen kertaus:
Kortit laitetaan väärinpäin pöydälle, ja kukin pelaaja saa vuorollaan avata kaksi korttia. Jos niissä on sama kuvio, saa pelaaja kortit itselleen. Jos ei, ne käännetään takaisin. Voittaja on pelaaja, joka on lopussa onnistunut keräämään enemmän kortteja itselleen.

Hauskoja pelihetkiä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s