Koordinaatioleikki sormille

Tänään ajattelin jakaa kanssanne yksinkertaisen koordinaatio- tai koputusleikin, jossa myös sormien nimet tulevat tutuiksi. Tätä leikkiä voi leikkiä, kun lapsi erottaa yksittäiset sormet toisistaan. Tarvitset leikkiä varten vain pöydän tai minkä vaan muun pinnan johon voi koputtaa (lattia kelpaa myös), ei mitään apuvälineitä.

Voit lopussa joko itse päättää mikä sormi/mitkä sormet ovat kotona, tai voit antaa lapsen päättää. Voitte myös leikkiä vuorotellen, esimerkiksi niin, että sinä koputat ensin, ja lapsi saa sitten päättää kuka oli kotona. “Onko ketään kotona” -kohdassa voitte vaihtoehtoisesti myös koputtaa kaikilla sormilla yhtä aikaa tai rystysillä. Vaihtakaa rooleja ja kokeilkaa molemmilla käsillä!

Ps. Koputtaminen on paljon helpompaa, kun sormet ovat pyöreinä (eivätkä suoristettuina)! Voitte kokeilla myös “koputtaa” sormia saman käden peukaloa vasten: tällöin lapsi harjoittaa erilaista koordinaatiota. Tämä voi kuitenkin lapsen mielestä olla vähemmän kiinnostavaa, koska koputuksesta kuuluva ääni jää pois.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s