Kuukauden klassinen

Kuukauden klassinen

Huhtikuun klassinen, Ludwig Beethovenin Oodi ilolle, on varmasti monelle ennestään tuttu. Säveltäjän 9. sinfonia, jossa teema alunperin esiintyy, on yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia klassisia teoksia, ja varsinkin Eurooppa-hymninäkin käytetyn Oodi ilolle -teeman tuntee lähes jokainen. Alla olevalla videolla on muutaman minuutin “flashmob” -tulkinta, joka on varmasti myös lapsista hauska katsoa. Samantyylisiä videoita on tehty myöhemmin useita, mutta käsittääkseni tämä video on yksi ensimmäisiä (2012 Espanjassa), jollei ensimmäinen laatuaan. Varsinkin nyt korona-aikana näistä videoista on tullut iso hitti niiden kuvaaman yhteisöllisyyden takia. Musiikki voi yhdistää ihmisiä aivan erityisellä tavalla!

Katsokaa video yhdessä ja pääsette varmasti nopeasti mukaan sen iloiseen tunnelmaan! Voitte myös yrittää tunnistaa videolta mahdollisimman monta soitinta. Ja jos vaikka jonkun soittimen nimi jäi häiritsemään, voitte ladata alta listan itse löytämistäni soittimista niiden esiintymisjärjestyksessä ja verrata sitä oman listanne kanssa!

Jos haluatte jatkaa kuuntelua: oodi ilolle -teema on 9. sinfonian (op. 125, sävelletty 1822-1824) viimeisestä, eli neljännestä osasta. Voitte kuunnella koko osan ja yrittää tunnistaa, milloin tuttu teema tulee vastaan. Myös koko 9. sinfonia on ehdottomasti kuuntelun arvoinen. Lapsen kanssa kuuntelua ei ehkä kannata kuitenkaan yrittää yhdellä kerralla, koko teos kestää nimittäin yli tunnin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s